SAMFUNNSANSVAR og BÆREKRAFT


Hjem >> Samfunnsansvar og bærekraft

Samfunnsansvar og bærekraft

Alene kan vi ikke redde verden, men hvis alle gjør litt så blir det resultater. Vi er stolte av å være etablert i en by som har oppnådd status som Bærekraftig Reisemål. Lillehammer Bilskadesenter har tatt nye markedsandeler gjennom økt kvalitet samtidig som at miljøtiltak har skapt kundepreferanse. At vi har det «grønne» med oss i tjenesten er et kvalitetstegn som i økende grad blir etterspurt. 

Vi gjør våre bidrag innen bærekraftsmålene; 1, 10, 11, 12, 13, 15, 16

 

Slik bidrar vi med vårt samfunnsansvar og bærekraft:

  • Vi re-sertifiserer oss som Miljøfyrtårn i 2020
  • Vi støtter Amnesty International med årlig pengestøtte
  • Vi støtter Kirkens Bymisjon med årlig pengestøtte
  • Vi støtter Røde Kors lokalt med årlig pengestøtte

 

Vi har gjennomført følgende klima- og miljøtiltak i bedriften:

1.       Vi er storforbrukere av energi – følgende tiltak har gjort at vi har spart 200.000 kWh/ca 200.000 NOK:

Når vi reparerer og lakkerer bil skal temperaturen på bilen være 18 grader i forarbeidssonen, 20 grader i selve lakk-kabinen, - og hele 40 grader i tørkekabinen. Samtidig er vi avhengig av å ha stor plass for en effektiv driftslinje med plass til flere biler i «linja». Et produksjonslokale på ca 1200 kvm i kombinasjon med Lillehammers lange vintre med lave temperaturer, gjorde at pengene bokstavelig talt rant ut til energikostnader før vi tok grep.

For en del år siden byttet vi ut to eldre ventilasjonsanlegg og erstattet dette med et nytt og effektivt. Det nye gjenvinner varmen med 90%. Samtidig la vi nytt takbelegg og etterisolerte med 10 cm isolasjon. Dette viste seg å være veldig smart, - vi har faktisk spart ca 200.000 kWh som tilsvarer ca 200.000,- år. Omregnet tilsvarer dette årlig energibehov til ca 6-7 romslige eneboliger. Utgiftene til tiltak er for lengst betalt seg.

 

2.       Ut med oljefyr – inn med innkjøpsavtale med 100% fornybar energi:

Vi har også byttet ut miljøverstingen oljefyr og erstattet med fjernvarme fra Eidsiva. Dette medvirker til et betydelig co2-reduksjon. I tillegg har vi gjort innkjøpsavtale på energi som forsikrer oss om at denne er 100% fornybar.

 

3.       Miljøvennlig lakkeringsprosess – gjenbruk av vasketynner:

Bil har liksom i alle faser fra produksjon til bruk og reparasjon, vært et miljøtroll. På lakkfronten, som vi arbeider med, har det vært en god utvikling med miljøvennlig lakk. Klarlakk er den eneste lakken som nå fortsatt krever løsemidler, såkalt vasketynner, når lakksprøyta skal rengjøres. Hos oss har vi som en av få skadespesialister en prosess hvor vi gjenbruker vi vasketynneren ved brenning. I prosessen fordamper ca 1 liter som vi da erstatter med aceton. Dette medfører at vi kjøper ny tynner lang sjeldnere enn om vi ikke hadde gjenbrukt den. Tynneren produseres i Storbritannia og fraktes til Norge med skip og lastebil. Dette er vårt bidrag til minske utslipp fra transport på verdensbasis, samt redusere frakt og miljøpåvirkning via gjenvinningsstasjon for videre håndtering i hht gjeldende regelverk.

 

Enter text here


Har du en skade?

Kom innom og vis oss bilen

Bestill taksering

Våre åpningstider

Mandag - fredag 0730 - 1530

Industrigata 58b
2619 Lillehammer


Bestill taksering

Lillehammer Bil Møller Bil Lillehammer  

Møller Bil Lillehammer Autocenteret Tungen Bil  Autocenteret BOS Lillehammer Motorcentral Tungen Bil  Lillehammer Bil Skaansar Auto Tungen Bil